Đề thi Tiếng Anh lớp 6 Học kì 1 có câu trả lời năm 2021 sách new (90 đề) - Kết nối tri thức, Cánh diều, Chân ttránh sáng sủa tạo

Haylamvì soạn với đọc Đề thi Tiếng Anh lớp 6 Học kì 1 tất cả lời giải năm 2021 sách bắt đầu (90 đề) những cuốn sách Kết nối tri thức, Cánh diều, Chân trời sáng chế được tổng vừa lòng chọn lọc từ bỏ đề thi môn Tiếng Anh 6 của các ngôi trường THCS sẽ giúp đỡ học sinh có kế hoạch ôn luyện từ kia đạt điểm cao trong các bài thi Tiếng Anh lớp 6.

Bạn đang xem: Đề thi tiếng anh lớp 6 học kì 1

*

Phòng Giáo dục đào tạo cùng Đào chế tạo ...

Đề thi Học kì 1 - Chân ttách sáng tạo

Năm học 2021 - 2022

Bài thi môn: Tiếng Anh lớp 6

Thời gian có tác dụng bài: phút

(ko nhắc thời gian vạc đề)

(Đề số 1)

I. Circle và Odd one out.

1. A. xe đạp B. bus C. plane D. photo

2. A. beautiful B. big C. market D. noisy

3. A. train B. post office C. clinic D. supermarket

4. A. mother B. father C. brother D. doctor

II. Give the correct khung of verbs in bracket.

1. They (be) ................... engineers.

2. She (live) ................... on Tran Phu street

3. Phong (not/ listen).............................. khổng lồ the music every day.

4. Look! Minch (play) ................... soccer.

III. Choose the correct answer

1. Hi. My name is John. What’s__________name? - My name’s Lan.

A. my B. her C. his D. your

2. How many books does Ba___________? - He has eight.

A. have sầu B. has C. to lớn have D. having

3. Does Lan have sầu Math on Tuesday? - No, she___________.

A. don’t B. doesn’t C. hasn’t D. haven’t

4. She ___________ her teeth every evening.

A. brush B. lớn brush C. brushing D. brushes

5. What is she doing ? - She __________ to lớn music.

A. listen B. listens C. is listening D. listening

6. He has breakfast _____ six o’clock.

A. in B. at C. on D. for

7. My school is ________ to lớn a hospital.

A. near B. next C. beside D. between

8. Where is ________ school? - It’s in the country.

A. Nams’ B. Nam C. the Nam’s D. Nam’s

IV. Find the word which the underlined part is pronounced differently from the others.

1. A. house B. trang chính C. khách sạn D. hour

2. A. truông chồng B. bus C. ruler D. lunch

V. Read the passage và choose True (T) or False (F)

My name is Mai. I am a student at Thang Long School. It is in the country. Every morning, I get up at five sầu o’clochồng. I take a shower, have sầu breakfast và go lớn school at 6.30. I have sầu classes from 7.00 khổng lồ 11.15. At 12.00 I have sầu lunch at school. In the afternoon, I vị the housework and play volleyball. In the evening, I watch television or listen lớn music and vì my homework. I go to bed at 10.30.

1. Mai is a student at Thang Long School.

2. Mai goes to school at half past six.

3. She does the housework & plays volleyball in the afternoon.

4. In the evening, she doesn’t watch television.

VI. Rearrange these words lớn make complete sentences.

1. lives/ he/ near/post-office/the

..…………...…………….……...…………….……...…………….…….....……

2. listens / Nam / after / to lớn / school / music .

..…………...…………….……...…………….……...…………….…….....……

3. school / city / is / my / the / in

..…………...…………….……...…………….……...…………….…….....……

ĐÁPhường. ÁN

I.

1. D 2. C 3. A 4. D

II.

1. are

2. lives

3. doesn’t listen

4. is playing

III.

1. D 2. A 3. B 4. D

5. C 6. B 7. B 8. D

IV.

1. D 2. C

V.

1. T 2. T 3. T 4. F

VI.

1. He lives near the post-office.

2. Nam listens to lớn music after school.

3. My school is in the thành phố.

Lưu trữ: Đề thi Tiếng anh lớp 6 Học kì 1 - sách cũ:

Hiển thị nội dung

*

Phòng giáo dục và đào tạo cùng Đào chế tác ...

Đề thi Học kì 1 - Cánh diều

Năm học 2021 - 2022

Bài thi môn: Tiếng Anh lớp 6

Thời gian làm bài: phút

(không kể thời gian phát đề)

(Đề số 2)

I. Find the word which has a different sound in the underlined part.

1. A. teachers

B. desks

C. rubbers

D. rulers

2. A. pencil

B. help

C. lesson

D. new

3. A. lamp

B. play

C. stay

D. crazy

4. A. bookshelves

B. computers

C. relatives

D. presents

II. Choose the correct answer.

1. I always…………………………our grandparents good health và a long life.

A. hang

B. decorate

C. wish

D. bring

2. There are many beautiful ……………………………in our garden at Tet. They are really colourful.

A. trees

B. flowers

C. plants

D. balloons

3. This river is …………………………. There is a lot of waste.

A. important

B. interesting

C. noisy

D. polluted

4. ………………………. is the first person visiting your house at Tet.

A. first rooster

B. lucky money

C. rooster

B. apricot blossom

5. I can"t ............... my timetable.

A. finding

B. finds

C. find

D. finded

6. We …………… wash our hands before the meals.

A. should

B. won’t

C. shouldn’t

D. mustn’t

7. Where’s Tuan? He …………… juvày with his friends.

A. is playing

B. is doing

C. play

D. do

8. London is a big thành phố, but Tokyo is …………… than London.

A. the biggest

B. biggest

C. bigger

D. big

9. What …………….. your favourite sport?

A. do

B. does

C. are

D. is

10. He usually …………… in the morning.

Xem thêm: Cách Khắc Phục Máy Tính, Laptop Vào Mạng Rất Chậm Như Thế Nào?

A. is jogging

B. jog

C. jogs

D. jogging

III. Rearrange given words to make sentences

1. places/ we/ throw/ at/ public/ shouldn’t/trash/./

…………………………………………………………………

2. to/ this/ a/ she/ pagoda/ will/go/ Sunday/./

…………………………………………………………………

3. team/ going/ are/ plant/ trees/ our/ some/to/./

…………………………………………………………………

4. is/ in/ this/ the/ book/ store/ best/ the/./

…………………………………………………………………

5. to/ students/ uniform/ must/ wear/ Vietnam/ in /school/./

…………………………………………………………………

IV. Choose the correct option A, B, C or D for each the gap khổng lồ complete the passage below.

Ha Long Bay is in Quang Ninc Province. It has many (1) ……….. and caves. The islands are named after things around us. (2) ……….. the cất cánh you can find Rooster and Han Island and even Man’s Head Island. You must (3) ………..a boat ride around the islands – it’s essential! Tuan Chau is (4) ……….. islvà in Ha Long Bay. There you can (5) ……….. great Vietnamese seafood. You can watch (6) ……….. dances. You can join exciting (7) ………... Ha Long Bay is Vietnam’s most beautiful (8) ………..wonder.

1. A. rocks B. islands C. islvà D. lakes

2. A. On B. At C. In D. Over

3. A. khổng lồ take B. taking C. take D. khổng lồ taking

4. A. the biggest B. big C. biggest D. bigger

5. A. lớn enjoy B. enjoy C. enjoying D. enjoyed

6. A. historic B. good C. traditional D. difficult

7. A. activity B. acts C. activities D. actions

8. A. natural B. nature C. local D. international

V. Give the correct size of the verbs

1. Every day she (get) …………..up at 5.00, but today she (get )…………………. up at 6.00

2. The children (walk) ………………………………khổng lồ school now

3. Lan never ( go ) ………………………………camping in winter

4. ……………………..David ( travel )………………………….. to Viet phái mạnh by plane now?

ĐÁP ÁN

I.

1 - B; 2 - D; 3 - A; 4 - D;

II.

1 - C; 2 - B; 3 - D; 4 - A; 5 - C;

6 - A; 7 - B; 8 - C; 9 - D; 10 - C;

III.

1 - We shouldn"t throw trash at public places

2 - She will go to lớn a pagoda this Sunday.

3 - Our team are going to plant some trees.

4 - This is the best book in the store.

5 - Students must wear unisize to lớn school in Vietphái nam.

IV.

1 - B; 2 - C; 3 - C; 4 - A;

5 - B; 6 - C; 7 - C; 8 - A;

V.

1 - gets - gets;

2 - are walking;

3 - goes; 4 - Is... travelling;

*

Phòng giáo dục và đào tạo cùng Đào tạo nên ...

Đề thi Học kì 1 - Kết nối tri thức

Năm học 2021 - 2022

Bài thi môn: Tiếng Anh lớp 6

Thời gian làm bài: phút

(ko nói thời hạn vạc đề)

(Đề số 3)

I. Supply the correct Tense or Form of the Verbs in parentheses.

1.She ……………… in the hospital. (NOT WORK)

2. They ……………… khổng lồ a new apartment next month? (MOVE)

3. The children are here. They ……………… some models. (MAKE)

4. It’s time ……………… home. (GO)

II. Choose the correct answer.

1. Boys often play soccer after school, but girls ……………… .

A. aren’t B. aren’t playing C. don’t D. don’t play

2. The bookstore is ……………… of the bakery.

A. the left B. next C. near D. in front

3. Find one odd word

A. better B. smaller C. worker D. hotter

4. On the street, there ……………… a bookstore, a supermarket and a toystore.

A. am B. is C. are D. be

5. I live in a ……………… neighborhood. There are a lot of stores near my house.

A. quite B. quiet C. calm D. noisy

6. Mai’s apartment is ……………… than Nam’s.

A. modern B. moderner C. more modern D. most modern

7. Shh! The baby ……………… .

A. sleep B. sleeps C. is sleeping D. slept

8. It’s dinner time. I‘d better ……………… .

A. go B. lớn go C. going D. am going

9. We are talking to firefighters and checking ……………… different fire trucks.

A. over B. in C. inlớn D. out

10. Which underlined part is pronounced differently ?

A. coffee B. see C. agree D. free

III. Read & match.

A

B

1. Shall we go there by xe đạp ?

A. Me, too.

2. Can you help me, please ?

B. Yes, sure.

3. Would you like to play outside ?

C. Sorry, I can’t.

4. I’m so excited.

D. No, let’s walk there.

IV. Read the passage, & decide whether the statements that follow are True or False.

My grandma is my best frikết thúc. She is 68 years old. She lives with our family. She was a maths teacher at a secondary school. She likes getting up early và watering the flowers in our garden. She usually helps me with my homework. In the evening, she tells me interesting stories. She also listens lớn me when I’m sad. I love her a lot.

1. The author’s best frikết thúc isn’t young.

2. She helps the author bởi the housework.

3. She teaches maths at a secondary school.

V. Make the questions with the words underlined.

1. My parents are taking me lớn London this Saturday.

2. They often play soccer after school.

VI. Write the sentences with the cues given

1. Hue / be / busy / than / Da Nang / ?

2. I / vị / gardening / tomorrow.

3. How many / bench / there / in your classroom ?

Đáp án Đề số 3

I. Supply the correct Tense or Form of the Verbs in parentheses.

1 - doesn"t work; 2 - Are they moving;

3 - are making; 4 - to lớn go;

II. Choose the correct answer.

1 - C; 2 - D; 3 - C; 4 - B; 5 - D;

6 - C; 7 - C; 8 - A; 9 - D; 10 - A;

III. Read và match.

1 - D; 2 - B; 3 - C; 4 - A;

IV. Read the passage, and decide whether the statements that follow are True or False.