Bộ đề thi Tiếng Anh lớp 6 Học kì một năm 2022 có đáp án (10 đề)

csmaritimo-online.com biên soạn cùng xem tư vấn Sở đề thi Tiếng Anh lớp 6 Học kì một năm 2022 gồm giải đáp (10 đề) được tổng đúng theo chọn lọc trường đoản cú đề thi môn Tiếng Anh 6 của các ngôi trường trên cả nước để giúp đỡ học viên đầu tư ôn luyện trường đoản cú đó đạt điểm trên cao trong số bài thi Tiếng Anh lớp 6.

Bạn đang xem: Đề thi tiếng anh lớp 6 học kì 1 có đáp án

*

Tải xuống

Phòng Giáo dục với Đào chế tạo .....

Đề điều tra khảo sát unique Học kì 1 năm 2022

Môn: Tiếng Anh 6

Thời gian có tác dụng bài: 60 phút

(Đề thi số 1)

I. Find the words which have a different sound in the underlined part

1. A. never B. often C. when D. tennis

2. A. eating B. reading C. teacher D. breakfast

3. A. Thursday B. thanks C. these D. birthday

4. A. writes B. makes C. takes D. drives

II. Choose the best answer.

1. That is ________ film I've sầu ever seen.

A. the interesdemo B. the interesting

C. the most interesting D. the most interested

2. I've sầu never read a_______ novel than this one.

A. longest B. longer C. most longest D. more longer

3. My friends always vì chưng their homework. They're...............

A. lazy B. curious C. hardworking D. talkative

4. " Would you lượt thích lớn come to my party next week?"-"..............."

A. No, thank you B. Yes, please C. I like khổng lồ vì nothing D. Yes, I'd love sầu to

5. They are............... because they vì chưng morning exercises every day.

A. fine B. well C. healthy D. healthful

6. Hung often...............his xe đạp khổng lồ visit his hometown.

A. drives B. flies C. rides D. goes

7. "What are you doing this afternoon?" –"I don't know, but I'd lượt thích to.....swimming."

A. go B. vày C. play D. have

8. The cat is sleeping..................... of the chair.

A. on B. behind C. in front D. opposite

9. Look! The students................. their new uniforms.

A. wear B. wears C. wearing D. are wearing

III. Choose the best option(A, B, C, D) khổng lồ fill in each blank.

Oak City is a great thành phố. There is so much to vị. There (1)......... cinemas, parks & discos. It's got some great clothes và music shops, too.

Oak City is very modern and (2)............ There aren't any ugly buildings & there's some beautiful scenery around the (3).............

Is there any pollution in the Oak City ? There isn't much pollution because there (4)........ much traffic. Everyone travels by bikes and (5)............., so there aren't many accidents.

No one works, so everyone has got a lot of free time. Are there any (6)............ people in oak City? No – so come and spover a little time here.

(1) A. am B. is C. are D. have

(2) A. beauty B. beautiful C. beautifully D. beautify

(3) A. country B. town C. village D. city

(4) A. is B. isn't C. are D. aren't

(5) A. walks B. walk C. walking D. khổng lồ walk

(6) A. convenient B. unfriendly C. modern D. historic

IV. Give the right size of the verbs in brackets

1. Where's Tuan? He (do).............................................jubởi vì in Room 2A.

2. Mai (take).................................... a demo next Monday.

3. Hoa usually (skip)......................ropes with her classmates at break time.

4. They (not go)....................to lớn school on Sundays.

V. Finish the second sentence in such a way that is similar to the original one.

1. Lan's school bag is new.

⇒ Lan has...............................................................

2. Does Thu's school have forty classrooms?

⇒ Are there...........................................................?

3. My house is behind the hotel.

⇒ The khách sạn.............................................................

4. Ho Chi Minc đô thị is more modern than Hoi An.

⇒ Hoi An.........................................................

5. Please tell me some things about your neighborhood,please?

⇒ Can you......................................................?

6. It is not good for you to lớn stay up too late.

⇒ You shouldn't..............................................

Hiển thị đáp án

ĐÁPhường ÁNI.

1B; 2D; 3C; 4D;

II.

1C; 2B; 3C; 4D; 5C; 6A; 7A; 8B;

III.

1C; 2B; 3D; 4A; 5A; 6B;

IV.

1. is doing; 2. is taking; 3. skip; 4. don’t go;

V.

1. Lan has a new school bag.

2. Are there forty classroom in Thu’s school?

3. The khách sạn is in front of my house.

4. Hoi An is not as modern as Ho Chi Minc thành phố.

5. Can you tell me some thing about your neighborhood, please?

6. You shouldn’t stay up too late.


Phòng giáo dục và đào tạo và Đào tạo ra .....

Đề khảo sát điều tra unique Học kì một năm 2022

Môn: Tiếng Anh 6

Thời gian làm cho bài: 60 phút

(Đề thi số 2)

I. Find the word which has a different sound in the underlined part.

1. A. teachers

B. desks

C. rubbers

D. rulers

2. A. pencil

B. help

C. lesson

D. new

3. A. lamp

B. play

C. stay

D. crazy

4. A. bookshelves

B. computers

C. relatives

D. presents

II. Choose the correct answer.

1. I always…………………………our grandparents good health & a long life.

A. hang B. decorate C. wish D. bring

2. There are many beautiful …………in our garden at Tet. They are really colourful.

A. trees B. flowers C. plants D. balloons

3. This river is …………………………. There is a lot of waste.

A. important B. interesting C. noisy D. polluted

4. ………………………. is the first person visiting your house at Tet.

A. first rooster B. lucky money C. rooster D. apricot blossom

5. I can't ............... my timetable.

A. finding B. finds C. find D. finded

6. We …………… wash our hands before the meals.

A. should B. won’t C. shouldn’t D. mustn’t

7. Where’s Tuan? He …………… jubởi vì with his friends.

A. is playing B. is doing C. play D. do

8. London is a big thành phố, but Tokyo is …………… than London.

A. the biggest B. biggest C. bigger D. big

9. What …………….. your favourite sport?

A. do B. does C. are D. is

10. He usually …………… in the morning.

A. is jogging B. jog C. jogs D. jogging

III. Rearrange given words lớn make sentences

1. places/ we/ throw/ at/ public/ shouldn’t/trash/./

…………………………………………………………………

2. to/ this/ a/ she/ pagoda/ will/go/ Sunday/./

…………………………………………………………………

3. team/ going/ are/ plant/ trees/ our/ some/to/./

…………………………………………………………………

4. is/ in/ this/ the/ book/ store/ best/ the/./

…………………………………………………………………

5. to/ students/ uniform/ must/ wear/ Vietnam/ in /school/./

…………………………………………………………………

IV. Choose the correct option A, B, C or D for each the gap to lớn complete the passage below.

Ha Long Bay is in Quang Ninc Province. It has many (1) ……….. & caves. The islands are named after things around us. (2) ……….. the bay you can find Rooster and Han Island and even Man’s Head Island. You must (3) ………..a boat ride around the islands – it’s essential! Tuan Chau is (4) ……….. island in Ha Long Bay. There you can (5) ……….. great Vietnamese seafood. You can watch (6) ……….. dances. You can join exciting (7) ………... Ha Long Bay is Vietnam’s most beautiful (8) ………..wonder.

Xem thêm: Wait Up Là Gì - Và Cấu Trúc Với Cụm Từ Wait Up Trong Tiếng Anh

1. A. rocks B. islands C. islvà D. lakes

2. A. On B. At C. In D. Over

3. A. to take B. taking C. take D. khổng lồ taking

4. A. the biggest B. big C. biggest D. bigger

5. A. to enjoy B. enjoy C. enjoying D. enjoyed

6. A. historic B. good C. traditional D. difficult

7. A. activity B. acts C. activities D. actions

8. A. natural B. nature C. local D. international

V. Give sầu the correct size of the verbs

1. Every day she (get) ………..up at 5.00, but today she (get )……………. up at 6.00

2. The children (walk) ………………………………lớn school now

3. Lan never (go) ………………………………camping in winter

4. ………………..David (travel )…………………….. khổng lồ Viet phái mạnh by plane now?

Hiển thị đáp án

ĐÁPhường ÁNI.

1 - B; 2 - D; 3 - A; 4 - D;

II.

1 - C; 2 - B; 3 - D; 4 - A; 5 - C;

6 - A; 7 - B; 8 - C; 9 - D; 10 - C;

III.

1 - We shouldn't throw trash at public places

2 - She will go to lớn a pagoda this Sunday.

3 - Our team are going lớn plant some trees.

4 - This is the best book in the store.

5 - Students must wear unikhung to lớn school in Vietnam giới.

IV.

1 - B; 2 - C; 3 - C; 4 - A;

5 - B; 6 - C; 7 - C; 8 - A;

V.

1 - gets - gets;

2 - are walking;

3 - goes; 4 - Is... travelling;


Phòng Giáo dục đào tạo cùng Đào tạo nên .....

Đề khảo sát unique Học kì một năm 2022

Môn: Tiếng Anh 6

Thời gian làm bài: 60 phút

(Đề thi số 3)

I. Circle the word whose underlined, bold part is pronounced differently from the others

1. A. bus B. drugstore C. museum D. lunch

2. A. engineer B. between C. teeth D. greeting

3. A. read B. teacher C.eat D. breakfast

4. A. town B. down C. window D. shower

II. Circle the best words or phrases lớn complete the sentences

5 - Hi, _______ name is Phong. I’m a student.

A. my B. his C. her D. our

6 - ________ vì you live? I live sầu on Tran Phu street.

A. What B. Where C. Who D. How

7 - What is _____? It is a schoolbag.

A. these B. those C. they D. this

8 - Every morning, Ba ______ up at six o’clock.

A. lớn get B. get C. gets D. is getting

9 - When do you have sầu English? I have it ________ Monday and Thursday.

A. at B. on C. for D. in

10 - What time ____ you get up? I get up at five sầu o’clock.

A. do B. does C. is D. are

11 - Are there any flowers to the left of your house? _____________.

A. Yes, there are B. Yes, there is C. No, there isn’t D. Yes, they do

12 - I go to the __________ khổng lồ sover the letter.

A. supermarket B. zoo C. post office D. bank

13 - Which sentence is correct?

A. Do your brother watches TV in the evening?

B. Is your brother watches TV in the evening?

C. Does your brother watches TV in the evening?

D. Does your brother watch TV in the evening?

14 - Which sentence is correct?

A. There is a flower garden to lớn the left of the house.

B. There is a flowers garden khổng lồ the left of the house.

C. There is a flower garden the left of the house.

D. There is a flower gardens lớn the left of the house.

15 - “ It’s9:45 now.” means: ________________.

A. It’s nine past forty- five. B. It’s a quarter khổng lồ ten

C. It’s forty- five nine D. It’s a quarter to lớn nine.

16 - There/ big/ well/ front/ house/.

A. There is big well in front of the house.

B. There are big wells in front of the house.

C. There is a big well in front of the house.

D. There are big well in front of the house.

III. Choose the words that are NOT correct.

17 - Phuong lives(A) in a(B) apartment in (C) town (D).

18 - Ba brush (A) his(B) teeth(C) every (D)morning.

IV. Read the passage and do the tasks below:

Nga is twelve sầu years old. She is in grade six, class 6A1. She lives in a house with her mother, father và sister. Their house is next lớn a bookstore. In the neighborhood, there is a hospital, a market và a stadium.

Nga's father is a doctor. He works in the hospital. Her mother works in the super market. Nga goes to lớn school at six- thirty in the morning. She has classes from seven lớn eleven thirty.

1. Decide whether these statements are True (T) or False (F)

__________ 19 - There are four people in Nga's family.

__________ 20 - Nga's father works in the factory.

__________ 21 - Her mother works in the supermarket.

__________ 22 - Classes start at seven and finish at twelve sầu.

2. Answer the questions

23 - How old is Nga ?

->................................................................................................................

24 - What does her father do?

->................................................................................................................

25 - Is their house next lớn a hospital?

->................................................................................................................

26 - What time vị her classes finish?

->................................................................................................................

V. Match the questions in column A with the answers in column B.

A

B

27. What is behind your house?

A. Yes, there is.

28. Do boys watch television?

B. L-A-N

29. Does Nam listen khổng lồ music?

C. There are twenty.

30. How many classes are there in your school?

D. No, they don't.

31. Is there a book on the table?

E. Yes, he does.

32. How vì you spell your name?

F. The river.

VI. Answer about you

33. How many students are there in your class?

->...............................................................................................................

34. How vì you go to school?

->...............................................................................................................