Dưới đó là tổng vừa lòng những dạng bài xích tập SO SÁNH HƠN và bài xích tập SO SÁNH NHẤT sẽ giúp các bạn củng cố kỉnh lại kiến thức lý thuyết đã có được học tại lớp. Các bài xích tập tiếng anh đầy đủ sinh hoạt dạng cơ bạn dạng tất cả câu trả lời.

Bạn đang xem: Bài tập so sánh hơn và so sánh nhất

*


Lý thuyết

So sánh hơn

Thêm –er vào những tính trường đoản cú với trạng tự nđính (1 vần), một số tính từ bỏ 2 vần tận cùng bằng –y.

Dùng MORE (ko thêm –er) với các tính trường đoản cú nhiều năm (2 vần trở lên).

Sau Lever so sánh rộng, ta sử dụng THAN.

So sánh nhất

Thêm –est so với tính từ nđính ( 1 vần).

Dùng THE MOST (không thêm –est) với những tính từ bỏ nhiều năm (2 vần trngơi nghỉ lên).

những bài tập đối chiếu hơn

Exercise 1

Complete these sentences. Each time use the comparative form of one of the following adjectives or adverbs.

Crowded

EarlyEasilyExpensiveInterested
OftenQuietThinLarge

Near

1) This jacket is too small. I need a…………..kích thước.

2) You look……………..Have you lost weight?

3) He’s not so keen on his studies. He’s……………in having a good time.

4) You will find your way around the town…………….if you have a maps.

5) You’re making too much noise. Can you be a bit………………?

6) There were a lot of people on the bus. It was………………than usual.

7) You’re late. I expected you to be here…………………..

8) You hardly ever write to me. Why don’t you write a bit………………?

9) The khách sạn was surprisingly cheap. I expected it to be much…………………

10) It’s a pity you live so far away. I wish you lived………………..

*

Exercise 2

Complete these sentences. Use the comparative of the words in brackets.

1) Her illness was (serious)……………..we at first thought.

2) Sorry, I’m late. It took me (long)……………to lớn get there than I expected.

3) My toothabịt is (paintful)……………..it was yesterday.

4) She looks about 20, but in fact she’s much (old)……………she looks.

5) The problem is not so complicated. It’s (simple)…………….you think.

6) Your English has improved. You speak a lot (fluently)……………you did when we last met.

7) Health and happiness are (important)………………..than money.

8) We always go camping when we go on holiday. It’s much (cheap)……………..staying in a hotel.

9) I lượt thích the countryside. It’s (healthy)………….và (peaceful)…………….living in a town.

10) The examination was (easy)……………..we expected.

Exercise 3

Complete these sentences. Use the comparative sầu of the words in brackets.

1) It’s (a little / warm) …………….. today than it was yesterday.

2) You’re driving too fast. Can you drive (a bit / slowly)……………..?

3) A: Did you enjoy your visit to the museum?

B: Yes, I found it (far / interesting)……………..I expected.

4) I prefer this armchair. It’s (much / comfortable)……………..the other one.

5) You looked depressed this morning but you look (a bit / happy)………………now.

6) The flat is too small for me. I need something (much / big)……………….

7) It’s (a lot / easy)………………to lớn learn a foreign language in the country where it is spoken.

8) Her illness was (far / serious)………………we at first thought.

9) Ann works (much / hard)……………most of her friends.

10) Don’t go by train. It’s (a lot / expensive)………………..

Answer key:

Exercise 1:

1) larger 2) thinner 3) more interested 4) more easily 5) quieter / more quiet

6) more crowded 7) earlier 8) more often 9) more expensive sầu 10) nearer

Exercise 2:

1) more serious than 2) longer 3) more paintful than 4) older than

5) simpler / more simple than 6) more fluently than 7) more important than

8) cheaper than 9) healthier / more healthy – more peaceful than 10) easier than

Exercise 3:

1) a little warmer 2) a bit more slowly 3) far more interesting than

4) much more comfortable than 5) a bit happier 6) much bigger 7) a lot easier

8) far more serious than 9) much harder than 10) a lot more expensive

các bài tập luyện so sánh nhất

Exercise 4

Write a new sentence with the same meaning. Use a superlative sầu each time & begin each sentence as shown.

1) I’ve sầu never seen such a boring film.

It’s………………………………..

2) I’ve sầu never heard such a funny story.

That’s………………………………

3) He has never made such a bad mistake.

It’s………………………………..

4) I haven’t tasted such good coffee for a long time.

Xem thêm: Con Một Tiếng Anh Là Gì - Từ Vựng Tiếng Anh Nói Về Gia Đình

That’s…………………………….

5) I’ve never slept in such an uncomfortable bed.

This is……………………………

6) I’ve sầu never had such a big meal.

It’s……………………………….

7) I’ve sầu never met such a generous person as Ann.

Ann…………………………….

8) I’ve never had such a good friover as you.

You………………………………

9) I haven’t had to make such a difficult decision for years.

This is……………………………..

10) I haven’t had such a delicious meal for a long time.

That is…………………………..

Exercise 5

Choose the correct answer.

1) What is the superlative of “fat”?

A. fattiest B. the fatchạy thử C. fattest

2) What is the superlative sầu of “interesting”?

A. the more interesting B. the most interesting C. most interesting

3) Which word is NOT spelled correctly?

A. shorthử nghiệm B. youngest C. happyest

4) Which is the…………planet form the sun?

A. far B. furthest C. farrest

5) Which sentence is NOT correct?

A. That was the most hardest exam ever!

B. This is the best bar in the city.

C. She’s the worst volleyball player in the school.

6) Question 6 is…………….question in the test.

A. most difficult B. difficuldemo C. the most difficult

7) The fish is…………thing on the thực đơn.

A. the best B. the goodest C. best

8) That was…………film I’ve sầu ever watched.

A. most boring B. the most boring C. boring

9) Karen is………….student in class.

A. healthy B. healthier C. the healthiest

10) Yesterday was…………..day of the year.

A. hotchạy thử B. hotest C. the hottest

*

Exercise 6

Fill in the superlative sầu forms of the adjectives in brackets

1) With winds up to 1500 mph, Neptune has the (strong)……………winds recorded in the solar system.

2) The (interesting)………………Uranian moon is Miranda. It has ice canyons & terraces.

3) Uranus hits the (cold)……………..temperatures of any planet.

4) Karl Henize was the (old)………………..man in space. He was 58 years old.

5) Mercury is the (small)……………….planet in our solar system.

6) Elvis Presley is the (good)………………singer.

7) Marylin Monroe is the (beautiful)……………….actress.

8) Will Smith is the (rich)……………….actor.

9) Borat is the (bad)……………….journamenu.

10) Julia Roberts is the (pretty)…………….woman.

Answer key:

Exercise 4:

1) It’s the most bring film I’ve ever seen.

2) That’s the funniest story I’ever heard.

3) It’s the worst mistake he’s ever made.

4) That’s the best wine I’ve sầu tasted for a long time.

5) This is the most uncomfortable bed I’ve sầu ever slept in.

6) It’s the biggest meal I’ve sầu ever had.

7) Ann is the most generous person I’ve sầu ever met.

8) You’re the best friover I’ve sầu ever had.

9) This is the most difficult decision I’ve sầu had to make for years.

10) That is the most delicious meal I’ve had for a long time.

Exercise 5:

1) B 2) B 3) C 4) B 5) A

6) C 7) A 8) A 9) C 10) C

Exercise 6:

1) strongest 2) most interesting 3) coldest 4) oldest 5) smallest

6) best 7) most beautilful 8) richest 9) worst 10) prettiest

Với những bài bác tập so sánh hơn, so sánh nhất công ty chúng tôi mong muốn rằng để giúp đỡ học viên thực hành thực tế cùng áp dụng định hướng công dụng.